Međunarodni festival malih scena odgođen za 2022.g.

Međunarodni festival malih scena odgođen za 2022.g.

Međunarodni festival malih scena odgođen za 2022.g.

27. izdanje Međunarodnog festivala malih scena , koji se tradicionalno trebao održati početkom svibnja 2020 godine, morali smo, poput brojnih organizatora u kulturi, odgoditi.
Računajući na poboljšanje pandemijske situacije planirali smo ga održati od 25. studenog do 2. prosinca s istim programom te čak s istim rasporedom. Situacija se nije nimalo promijenila, štoviše, već sad – više od mjesec dana uoči održavanja  manifestacije – izvjesno je da nećemo moći zadržati osnove festivalske koncepcije koje su u srži Festivala malih scena.
Igranje na „maloj sceni“ za manji broj gledatelja koji su vrlo blizu izvođačima/ glumcima neodrŽivo je u pojačanim mjerama hrvatskoga stožera. Isto je tako upitan dolazak inozemnih ansambala kojih je više od domaćih, odnosno upitna je suština manifestacije u stvaljanju domaćih dramskih produkcija u međunarodni kontekst.
Nadali smo  se da će se situacija s COVID-om 19 smiriti toliko da ćemo našu manifestaciju – Međunarodni festival malih scena moći održati početkom svibnja 2021.,  bilo da je riječ u planiranom, ili pak neznatno promijenjenom obliku natjecateljskog programa. Uz pandemiju, ove godine smo ostali i bez idejnog pokretača i utemeljitelja festivala i njegovog umjetničkog voditelja Nenada Šegvića.
Festival ipak ide dalje, održat će se u svibnju 2022.g.

%d blogeri kao ovaj: