Završen 25. Međunarodni festival malih scena Rijeka- “Divlja patka” Teatra in der Josefstadt iz Beča, najbolja predstava u cjelini

Završen 25. Međunarodni festival malih scena Rijeka- “Divlja patka” Teatra in der Josefstadt iz Beča, najbolja predstava u cjelini

Završen 25. Međunarodni festival malih scena Rijeka- “Divlja patka” Teatra in der Josefstadt iz Beča, najbolja predstava u cjelini

Proglašenjem nagrada završio jubilarni, 25. Međunarodni festival malih scena.

Međunarodni festival malih scena Rijeka 2018. završio je predstavom CIGANIN, ALI NAJLJEPŠI u režiji Ivice Buljana i produkciji HNK u Zagrebu. Odmah nakon predstave sastao se i Festivalski žiri kojeg su činile Katarina Kocevska,  Anita Mančić i Elvia Nacinovich te donio odluku o nagradama.

NAGRADE FESTIVALSKOG ŽIRIJA:

Nagrada Veljko Maričić za najbolju predstavu u cjelini dodijeljena je predstavi  DIVLJA PATKA, H. Ibsena u režiji Mateje Koležnik i produkciji Teatra in der Josefstadt iz Beča.
Nagrada Anđelko Štimac za najbolju režiju pripala je Mateji Koležnik za režiju predstave DIVLJA PATKA, Teatra in der Josefstadt. Žiri je u obrazloženju naveo kako je Mateja Koležnik  svojim posebnim viđenjem na uzbudljiv način interpretirala Ibsena, postavljajući svoje likove u scenu koja naliči iskošenom akvariju i na taj način otvara novu, iznenađujuće oštru perspektivu.

Nagrada Veljko Maričić za najbolju mušku ulogu pripala je Krešimiru Mikiću za ulogu gospodina Fulira u predstavi TKO PJEVA ZLO NE MISLI, u režiji Renea Medvešeka HNK u Zagrebu. Mikić svojim beskrajnim šarmom i karizmom suvereno vlada scenom i likom  gospodina Fulira.

Nagradu Veljko Maričić za najbolju žensku ulogu ravnopravno dijele Jelisaveta Sablić za ulogu Gospođe Frole u predstavi TAKO JE AKO VAM SE TAKO ČINI Jugoslovenskog dramskog pozorišta i  Yulia Rutberg za ulogu SARE BERNHARD u predstavi VRISAK LANGOUSTE Tetra Vahtangov.

Nagrada Veljko Maričić za najbolju mladu glumicu ili glumca ravnopravno dijele Maresi Riegner za ulogu Hedvig u predstavi DIVLJA PATKA eatra in der Josefstadt iz Beča i Filip Vidović za ulogu Sandija u predstavi CIGANIN, ALI NAJLJEPŠI u režiji Ivice Buljana i produkciji HNK u Zagrebu

Nagrada Veljko Maričić za najbolju epizodnu ulogu pripala je Nenadu Jezdiću za ulogu gospodina Sirellija u predstavi TAKO JE AKO VAM SE TAKO ČINI Jugoslovenskog dramskog pozorišta.
Nagrada Darko Gašparović za najbolju dramaturgiju pripala je Ivoru Martianićau za predstavu CIGANIN ALI NAJLJEPŠI, u produkciji HNK u Zagrebu, a Nagrada Dorian Sokolić za najbolju scenografiju Raimundu Orfeu Voigtu za scenografiju predstave DIVLJA PATKA Teatra in der Josefstadt.

Nagrada Ružica Nenadović Sokolić za najbolju kostimografiju dodijeljena je Bojani Nikitović za kostimografiju predstave TAKO JE AKO VAM SE TAKO ČINI Jugoslovenskog dramskog pozorišta.Nagrada Veljko Maričić za scensku glazbu pripala je Borisu Kineru za glazbu u predstavi VRISAK LANGUSTE teatra Vahtangov iz Moskve.

Nagrada Veljko Maričić za dizajn svjetla pripala je Emmerichu Steigbergeru za dizajn svjetla u predstavi DIVLJA PATKA Teatra in der Josefstadt.

NAGRADU PUBLIKE Dalibor Foretić osvojila je predstava DIVLJA PATKA Teatra in der Josefstadt, s prosječnom ocjenom 4,76.

Žiri medijskog  pokrovitelja Novog lista, u sastavu: Svjetlana Hribar, Kim Cuculić i Doris Žiković, dodijelio je nagradu MEDITERAN FILIPU VIDOVIĆU za ulogu Sandija u predstavi CIGANIN ALI NAJLJEPŠI, u produkciji HNK u Zagrebu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

%d blogeri kao ovaj: